Ingredienser
- 10 st hamburgerbröd, gärna Brioche
Burgare
- 500 g rödbetor, skalade, rivna
- 180 g gul lök, riven
- 200 g Galbani Mozzarella Grattugiata
- 2 st ägg
- 5 dl havregryn
- 2 st vitlöksklyftor
- 0,5 dl olivolja
- 1 dl färsk basilika, hackad
- salt och peppar
- smör
Picklad lök
- 1 dl äppelcidervinäger
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 5 st svartpepparkorn
- 1 st lagerblad
- 200 g rödlök, klyftad
Basilikaaioli
- 2 st äggula
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 dl basilika
- 2 tsk dijonsenap
- 1 dl matolja
- 1 dl olivolja
- ½ citron, saft och zest
- salt och peppar
Så här gör du
Blanda alla ingredienser och låt stå och dra i ca en halvtimme. Forma till biffar och stek i smör.
Picklad lök
Blanda äppelcidervinäger, socker och vatten. Tillsätt svartpepparkorn och lagerblad. Lägg i lök och låt dra en timme före servering.
Basilikaaioli
Mixa äggula, vitlök, basilika och senap. Fortsätt mixa medan du droppvis tillsätter oljorna. Smaka av med citron, salt och peppar.