Quinoabiffar

10 portioner
Ingredienser
  • 350 g svarta bönor
  • 4 dl quinoa, färdigkokt
  • 1 dl grahamsmjöl (kan ev. behöva justeras)
  • 200 g rödlök, finhackad
  • 2 st ägg
  • 180 g Galbani Mozzarella Grattugiata
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • olja till stekning
Green garlic sås
  • 60 g persilja
  • 150 g purjolök
  • 1 st vitlök
  • 1 dl rapsolja
  • ½ dl citron, zest
  • 1 l Salakis Turkisk Yoghurt
Rostade rotfrukter
  • 300 g potatis (fast)
  • 300 g rödbetor
  • 3 st morötter
  • 200 g kålrot
  • 100 g rotselleri
  • 4 msk rapsolja
  • 1 rosmarinkvist eller 0,5 tsk torkad rosmarin
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
Så här gör du

Quinoabiffar
Häll av spadet från bönorna, skölj och mosa lite lätt. Blanda alla ingredienser i en skål. Låt blandningen stå kallt en stund så att den blir lite fastare. Forma till biffar. Stek biffarna på medelhög värme i mycket olja. Peta inte på dem för mycket, då kan de gå sönder. Vänd biffarna när de fått en fin yta på undersidan.

Green garlic sås
Mixa alla ingredienser utom yoghurt. Blanda sedan ner yoghurten i blandningen.

Rostade rotfrukter
Skala och skär rotfrukterna i bitar. Blanda med olja, rosmarin, salt och peppar i en ugnsform. Baka på 200°C i ca 25 minuter. Kryddgrönt till dekoration.