Ingredienser
Gratäng
- 1,5 kg pasta, kokt (2 kg okokt)
- 300 g quinoa, kokt
- 250 g broccoli, blancherade buketter
- 200 g salladslök, stora bitar
- 150 g sojabönor
- 200 g tomater, klyftade
- 150 g spenat
- salt och svartpeppar
- 6 dl Salakis Turkisk Yoghurt
- 6 dl Lindahls Kvarg 9,2%
- 1 dl Sambal Oelek
Äppel- och betsallad
- 500 g gul- eller rödbeta, tunt hyvlad
- 150 g grönt äpple, klyftor
- 1 dl dill, skuren
- 1 dl kapris
- 0,20 dl kallpressad rapsolja
- ½ dl äppelcidervinäger
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Så här gör du
Gratäng
Blanda alla ingredienser utom yoghurt, kvarg, och Sambal Oelek försiktigt. Blanda yoghurt, kvarg och Sambal Oelek och rör i pastablandningen. Baka av i ugn 175°C kombi 20% ånga i 15–20 min.
Äppel- och betsallad
Blanda alla ingredienser.