Ingredienser
- 2 kg potatis, bitar
- 500 g gulbetor, bitar
- 1 kg morot, bitar
- 1 kg rotselleri, bitar
- 6 st gul lök, finhackade
- 6 st vitlöksklyftor, finhackade
- 250 g tomatpuré
- 6 l liter grönsaksbuljong
- 1 dl paprikapulver
- 2 msk kummin
- ½ dl chilipulver
- 1 dl persilja, hackad
- salt och vitpeppar
Yoghurttoppning
- 7 dl Salakis Turkisk Yoghurt
- 2 st citron, zest och saft
- 1 dl rapsolja
- persilja, hackad
Så här gör du
Gulasch
Rosta rotsaker och lök lätt i ugn. Lägg över rotsaker och lök i en gryta och tillsätt tomatpuré, grönsaksbuljong och alla kryddor utom persilja. Sjud på medelhög värme tills rotsakerna är tillräckligt mjuka. Dekorera med persilja.
Yoghurttoppning
Blanda alla ingredienser.