Ingredienser
Kycklingfärslimpa
- 3 dl bondbönor, kokta och malda
- 5 dl hirs, kokt
- 3 dl Lindahls Kvarg 9,2%
- 7 st ägg
- 6 st vitlöksklyftor, finhackad
- 2000 g kycklingfärs
- 2 dl persilja, hackad
- 1½ tsk salt
- 1 msk peppar
Rostad pumpa
- 1300 g pumpa, skalad och tärnad
- 1 dl rapsolja
- salt och vitpeppar
- tomat- eller chiliflakes
Honung & chilidippa
- 3 dl Hjordnära Crème fraiche
- 2 dl Lindahls Kvarg 9,2%
- 1 dl flytande svensk honung
- 50 g salladslök, fint skivad
- rapsolja
- flingsalt
Så här gör du
Kycklingfärslimpa
Blanda alla ingredienser och gör ett stekprov. Justera eventuellt smak och konsistens. Forma limpor i ett bleck och baka av på 175°C 10% combi tills 72°C kärntemperatur.
Rostad pumpa
Blanda pumpa och rapsolja. Krydda och stek i ugn i ca 15 min.
Honung & chilidippa
Blanda alla ingredienser och ringla över lite rapsolja och flingsalt.