Ingredienser
Rostade rotfrukter
- 2 kg potatis, tvättad, klyftor med skal
- 500 g morötter, klyftor
- 300 g rödlök, klyftor
- 300 g spetskål, grova bitar
- 300 tomater, delade eller skivade
- 300 g Président Färskost Tartimalin
- 200 g oliver, urkärnade
- ett knippe färsk rosmarin
- 4 st citron, skivor
- salt och svartpeppar
- 2 dl rapsolja
- 2 dl persilja, hackad
Rostade mungbönor
- 15 dl mungbönor, kokta
- ½ dl rapsolja
- 2,5 msk salt
- 1 msk grovt mald svartpeppar
- 2 msk starkt paprikapulver
Dilltzatziki
- 450 g gurka, urkärnad och riven
- 5 dl färsk dill, skuren
- 5 st vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk salt
- 1,25 l Salakis Turkisk Yoghurt
- 5 tsk citronsaft och 2 tsk zest
- 2 tsk svartpeppar
- 1 dl flytande honung
Så här gör du
Rostade rotfrukter
Blanda alla ingredienser utom persiljan i ett bleck. Baka av i ugn på 175°C kombi 15% ånga i ca 15 min eller tills potatisen känns färdig. Strö över persiljan och servera.
Rostade mungbönor
Sätt ugnen på 200°C. Låt bönorna rinna av. Blanda bönor med olja och kryddor och häll ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugn i ca 10 min. Servera direkt.
Dilltzatziki
Blanda alla ingredienserna och smaka av. Låt vila i minst tre timmar.