Ingredienser
Tomatsås
- 200 g gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 tsk olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk socker
- 1000 g krossade tomater
- 40 g tomatpuré
- 20 g torkad oregano
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Ostpanering
- 6 st ägg
- 200 g Ljuva Ostcrème Stark
- 3 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 3 dl mjöl
- 100 g Galbani Grana Padano, färskriven
- 4 msk rapsolja
Så här gör du
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i olivolja och tillsätt resten av ingredienserna. Koka samman och smaka av.
Ostpanering: Blanda ägg med ostcrème, salt och peppar. Vänd koljan i mjölet och sedan i äggblandningen och sist i osten. Stek fisken försiktigt i olja ca 4 min på varje sida.