Ostbaguette

4 stycken
Ingredienser
  • 50 g jäst
  • 500 g ljummet vatten 37°C
  • 300 g Ljuva Ostcrème Original
  • 25 g Hjordnära Smör
  • 2 msk honung
  • 2 msk salt
  • 1 400 g vetemjöl special
  • 2 dl Allerum Svecia, riven
Så här gör du

Smula jäst i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt ostcrème, smör, honung och salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på bakbordet och dela den i 4 delar. Rulla till långa baguetter och lägg på plåtar. Låt jäsa i 30 min. Pensla med vatten och strö över ost. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 min. Ta ut och lägg på galler.