3 x Potatissallad

Tacksam ingrediens som uppskattas av många och som kan varieras utifrån vad säsongen erbjuder och vilka potatisodlare det finns i trakten. Gör ett par varianter på potatissallader så att gästen själv kan välja. Det ger dig möjlighet att få lite mer pengar i kassan.

10 portioner
Ingredienser
Basrecept Potatissallad
  • 2 ½ kg småpotatis
  • 9 dl Skånemejerier Gräddfil
  • 3 msk balsamico
  • 3 ½ msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
Färgstark potatissallad
  • 1 bas för potatissallad (se ovan)
  • 800 g majs
  • 150 g grillad paprika, i bitar
  • 3 st rödlök, skivade
  • 3 msk persilja, hackad
  • 3 tsk chili, hackad
Somrig potatissallad
  • 1 bas för potatissallad (se ovan)
  • 300 g sockerärtor, strimlade
  • 2 st purjolök, strimlad
  • 3 msk persilja, hackad
  • 3 msk gräslök, hackad
  • 4 msk kapris, hackade
Potatissallad med primörer
  • 1 bas för potatissallad (se ovan)
  • 125 g rädisor, i bitar
  • 3 st rödlök, fint strimlad
  • 400 g haricots verts
  • 5 msk dill, hackad
Så här gör du

Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Rör ihop resten av ingredienserna. Blanda ner potatisen sist.