Recept

Topping

Topping

Ett krämigt alternativ till sås som är lätt att portionera. Toppingar är också bra smaksättare till rätterna. Välj lokala ingredienser och sätt ett eget namn på blandningen så får toppingen mer uppmärksamhet på menyn.

Potatissallad

Potatissallad

Tacksam ingrediens som uppskattas av många och som kan varieras utifrån vad säsongen erbjuder och vilka potatisodlare det finns i trakten. Gör ett par varianter på potatissallader så att gästen själv kan välja. Det ger dig möjlighet att få lite mer pengar i kassan.

Dressing

Dressing

Ett tillbehör som oftast inte får någon uppmärksamhet. Med en bra bas och smaksättningar blir dressingen något man kan lyfta fram i menyn. Här är tre förslag som visar möjligheterna. Sätt dina egna namn på dressingarna och lägg till det lokala.

Midsommartårta

Midsommartårta

1 sats grunddeg gräddas i 15–18 min på 175°C i mitten av ugnen. Låt svalna helt.

Påsktårta

Påsktårta

1 sats grunddeg med choklad gräddas i 12 minuter på 175°C mitt i ugnen. Låt svalna helt.

Pepparkaka med apelsinmousse

Pepparkaka med apelsinmousse

Gör en sats grunddeg, men i stället för 350 g socker tar man: 150 g socker och 200 g farinsocker I mjölet blandar man: 2 tsk kanel 1 tsk kardemumma 1 tsk stött ingefära Fördela degen i två formar och grädda i 12 minuter på 175°C. Låt svalna helt.  

Fruktkaka

Fruktkaka

Dubbel sats grunddeg.

Skogsbärstårta

Skogsbärstårta

1 sats grunddeg med choklad gräddas i 12 min vid 175°C mitt i ugnen. Låt svalna helt.

Karamellcheesecake

Karamellcheesecake

En sats grunddeg med choklad, gräddad 15 minuter på 175°C. Låt ha svalnat helt.

Upp- och nervänd äppelkaka

Upp- och nervänd äppelkaka

En sats grunddeg.

Hallontryffelkaka

Hallontryffelkaka

En sats grunddeg, gräddad 12 minuter på 175°C. Låt svalna helt.

Festligt med dippa!

Festligt med dippa!

Krispiga grönsaker dippade i friska blandningar av yoghurt eller crème fraiche är både festligt och nyttigt. Välj grönsaker efter tillgång och säsong och gör gärna flera olika olika dippor så att alla kan hitta en favorit. Servera något gott att dricka till och ha en riktigt trevlig stund tillsammans!

Risgrynsmellanmål

Risgrynsmellanmål

Med färdigköpt gröt fixar du ihop våra mumsiga risgrynsmellanmål på nolltid.

Gröt i micro

Gröt i micro

En skål med gröt är ett utmärkt mellanmål. Prova vårt superenkla recept på havregrynsgröt i mikrovågsugn och variera det med med olika toppingar.

Piffa till sockerkakan!

Piffa till sockerkakan!

En doft av nybakad sockerkaka sprider snabbt en god stämning, men vill man spara tid går det förstås även bra att använda sig av köpekaka. Med en topping av frisk kvarg och färska bär blir sockerkakan en fröjd för ögat samtidigt som du lägger till en massa välbehövliga nyttigheter till mellanmålet.

Topping till plättar

Topping till plättar

Enklast är att använda färdiggräddade plättar från butiken, men godast blir det förstås om du gör dem själv.

Pannkaksfyllningar

Pannkaksfyllningar

Pannkakor med olika fyllningar och tillbehör kan bli till allt från ett enkelt litet mellanmål till ett rejält lunch- eller kvällsmål. Enklast är att använda färdiggräddade pannkakor från butiken, men godast blir det förstås om du gör dem själv.

Mango Gucka

Mango Gucka

Gott till allt grillat.

Lemon & Lime

Lemon & Lime

Gott till både kött och fisk.

Basilika- och tomatpesto

Basilika- och tomatpesto

Gott till fisk och kalla pastarätter.

Guacamole Chili

Guacamole Chili

Gott till mustiga rätter.

Pickled Curry

Pickled Curry

Gott till panerad fisk.

Cheese Doodles

Cheese Doodles

Gott till sallad och paj.

Green garlic

Green garlic

Gott till vegetariska biffar och feta ost.

Buffalosalsa

Buffalosalsa

Gott till grillad kyckling och fisk.

Mustard Tiger

Mustard Tiger

Gott till kryddstarka och syrliga rätter.

Lemon Hot BBQ

Lemon Hot BBQ

Gott till grillade grönsaker.