3 x topping till brie

Räcker till 3 kg brie
Ingredienser
Hot honey
  • 3 dl flytande honung, gärna blommig sort
  • 1–2 msk chiliflakes, torkad
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
Mango chutney
  • 1 msk olivolja
  • 100 g hackad rödlök
  • 25 g finhackad röd chili
  • 25 g finriven ingefära
  • 300 g tärnad mango
  • 100 g tärnat äpple
  • 150 g strösocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
Persikosylt
  • 1 kg persikor, färska
  • 2 st lime
  • 6 dl syltsocker
Så här gör du

Hot honey
Lägg alla ingredienserna i en kastrull. Hetta upp till honungen blir simmig, häll sedan upp på burk. Låt inte honungen koka, den skall bara bli varm. Om du vill ha en slät honung sila bort chilin efter 30 minuter.

Mango chutney
Sautera löken i oljan till den är mjuk. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka i 25 minuter till sockret löst sig och chutneyn fått fin konsistens. Smaka av med salt, socker och vinäger.

Persikosylt
Skala, dela, kärna ur och tärna persikorna. Riv skalet och pressa limen. Lägg allt i en kastrull och låt det koka sakta ca 20 minuter till persikan är mjuk och sylten fått fin konsistens. Skumma bort orenheter och slå upp på burk. Garnera med tunt hyvlad färsk persika, julienne på limeskal och färsk mynta