Arancini – risbollar från Sicilien

6 portioner

Ingredienser

Arancini
  • ½ gul lök
  • 2 dl aboriris
  • ½ l kycklingbuljong
  • 1 citron, skal och saft
  • 50 g smör
  • 1 dl riven parmesanost
  • 100 g skinka
  • 200 g Galbani Mozzarella Block
  • ströbröd
  • frityrolja
Salsa
  • 5 tomater
  • ½ röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • basilika
  • oregano
  • salt
  • peppar

Gör så här

Hack lök fint och bryn i olja. Häll i ris och låt fräsa. Häll i lite buljong i taget och låt puttra till en krämig risotto. Riv i skalet från citron och pressa i saften. Blanda i smör och parmesan. Låt svalan. Hacka skinka och skär mozzarella i bitar. Rör ner skinka och mozzarella i riset. Forma till små bollar som rullas i ströbröd. Fritera dem gyllenbruna. Hacka tomater och rödlök fint. Riv i vitlök. Hacka örter och blanda i. Smaka av med salt och peppar. Servera de varma risbollarna med tomatsalsan.