Ingredienser
- 800 g kycklingfilé, strimlad
- rapsolja till stekning
- 150 g minimajs
- 200 g röd paprika, i stora tärningar
- 1 st röd chili
- 300 g purjolök, strimlad
- 200 g champinjoner, klyftade
- 2 msk röd currypasta
- 3 msk tomatpuré
- 7 dl kycklingbuljong
- 300 g Président Tartimalin Färskost
- 400 g krossade tomater
- 75 g cocktailtomater, delade
- 1 st lime, saft
- 1 dl koriander, hackad
Limecrème
- 2 st lime, zest och saft
- 350 g Président Tartimalin Färskost
- 1 msk kinesisk soja
- 1 tsk röd currypasta
- 1½ dl koriander, hackad
Så här gör du
Fräs kyckling och grönsaker i olja. När kycklingen är klar vänd i currypasta och tomatpuré. Tillsätt buljong och färskost. Tillsätt krossade tomater samt cocktailtomater och koka upp. Låt puttra på svag värme ett par minuter. Ta bort soppan från plattan, pressa över lime och rör om.
Limecrème
Mixa allt i matberedare tills crèmen är slät.
Servera soppan rykande varm med en klick limecrème och koriander.