Avokado och Burratasallad

10 portioner
Ingredienser
  • 10 st Galbani Burrata
  • 10 st små avokado, mogna
  • 30 ml japansk soja
  • 10 ml pressad lime
  • 10 ml flytande honung
  • 50 g sesamfrön
  • 800 g späda salladsblad
  • 500 g nektarinklyftor
  • 100 g rostade nötter, kärnor eller frön
  • 500 g slanggurka, tärnad
  • 100 g rödlök, tunt skivad
  • 200 g tärnad pancetta, stekt, avrunnet
Hallonvinägrett
  • 40 ml rödvinsvinäger
  • 50 ml rapsolja
  • 10 ml flytande honung
  • 50 g hallon, ekologiska (som är ok att äta utan upphettning)
Så här gör du

Dela, kärna ur, skala och skär varje avokadohalva i 9 fina bitar. Vispa samman soja, lime och honung. Vänd runt avokadobitarna i sojablandningen, låt rinna av och strö på sesamfrön. Lägg alla ingredienserna till vinägretten i en mixer och mixa till en slät dressing, smaka av med vinäger, honung och salt. (Sila om du inte vill ha med hallonkärnorna.) Lägg sallad, nektarin, gurka och lök i en bunke, slå på dressingen och blanda runt. Lägg salladsblandningen i botten på djupa tallrikar, toppa med avokado, burrata, nötter och pancetta.