Bahn mi

10 portioner
Ingredienser
  • 10 st baguetter, ca 15 cm
  • 300 g Président Tartimalin Färskost
  • 100 g kimchi
  • 1 kg Santorina salladsost, tärnad, avrunnen
  • 300 ml Srirachamayo
  • 20 st salladsblad
  • koriander eller bladpersilja
Srirachamayo
  • 2 st äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk pressad citron
  • 4 dl matolja
  • 1–3 msk Srirachasås
  • 1 tsk misopasta
Så här gör du

Mixa kimchin till en slät sås och häll den över osten. Låt det marinera över natten i kyl. Dela baguetterna uppifrån utan att skära helt igenom. Bre dem med Tartimalin och lägg två salladsblad i botten. Lägg i den marinerade salladsosten, ringla över mayo och toppa med örter.

Srirachamayo
Blanda samman ägg, senap och vinäger. Vispa i oljan med tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs. Späd med lite kallt vatten om såsen blir för tjock. Avsluta med att smaksätta med sriracha, miso, salt och peppar.

Tips!
Ta bättre betalt genom att toppa mackan med sesammarinerade groddar. Både lyxigt och extra gott!
Passa på att lägga till en smarrig sallad med fetaost på menyn så minskar du risken för att få ingredienser över.