Bärlerina

20–25 stycken
Ingredienser
Deg
  • 120 g Hjordnära Smör
  • 40 g socker
  • 40 g florsocker
  • ¼ tsk salt
  • 22 g ägg
  • 10 g äggulor
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • 1 citron, endast zest
  • 200 g mjöl
  • ½ tsk bakpulver
Till pensling
  • 1 ägg
  • 1 tsk socker
Fyllning
  • 200 g Président Tartimalin Färskost
  • 30 g florsocker
  • 16 g Hjordnära Vispgrädde 40%
  • 2 knivsudd vaniljsocker
  • 2 g gelatin
  • röd marmelad (fast), valfri, gärna rödvinbär, hallon eller jordgubb
  • färska blandade bär, hallon, vinbär, blåbär eller björnbär
Så här gör du

Deg
Kör ihop alla ingredienser i en hushållsassistent snabbt och kyl. Kavla ut till 0,5 mm tjocklek och stansa ut runda kakor med 7 cm utstickare. Stansa hål i mitten av hälften av kakorna med 4,5 cm utstickare. Placera på plåt med bakplåtspapper och pensla tunt med ägg. Grädda ca 10 min på 170°C varmluft tills svagt gyllene. Låt svalan på galler.

Till pensling
Blanda ihop och låt stå en stund.

Fyllning
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Vispa upp färskost med florsocker och zest. Vrid ur gelatinet och smält i grädden. Tillsätt citronsaft. Rör först i lite ostkräm i gelatinet och vänd sedan ihop allt. Ställ kallt en stund. Sprita en ring av krämen på varje kaka (dem utan hål). Fyll mitten med 1 tsk marmelad. Lägg på “locket” (dem med hål), och tryck till försiktigt. Lägg lite bär i varje hål och pudra med florsocker, frystorkade hallon, hackade pistagenötter eller en ätbar blomma.