Blåbärspaj

Ca 10 st

Ingredienser

Mördeg
  • 83 g florsocker
  • 166 g Hjordnära smör
  • 250 g vetemjöl
  • 30 g ägg
  • 1 g vaniljsocker
Crème fraiche mazarin
  • 83 g mandelmassa, riven
  • 70 g socker
  • 125 g ägg
  • 237 g Hjordnära crème fraiche
  • 2 limefrukter, endast zest
  • ½ limefrukt, saft
  • 30 g mjöl
  • 170 g frysta blåbär

Gör så här

Mördeg
Kör alla ingredienserna i hushållsassistent till en samlad deg. Lägg kallt i kylskåpet en timme. Kavla ut degen till ca 4 mm tjocklek på mjölat bord och fodra varje form med deg.

Sätt ugnen på 175°. Blanda mandelmassa och socker till en smulig massa. Riv det yttersta skalet av limefrukterna och pressa ur saften. Blanda ner zest, limesaft, ägg, crème fraiche och siktat mjöl i smeten. Fyll pajskalen med smeten, upp till ½ cm från kanten. Fördela ca 2 msk blåbär i varje paj. Grädda i ca 25 min nederst i ugnen på 175°.