Blomkålsburgare med coleslaw och klyftpotatis

10 portioner | 1 tim
Ingredienser
Blomkålsburgare
  • 1 kg blomkål
  • 2 dl solrosfrö
  • 150 g salladslök, grovt hackad
  • 5 g vitlök
  • 3 tsk färsk ingefära, riven
  • 4 tsk ljus soja
  • 1,2 dl majsstärkelse
  • 250 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • Hjordnära Smör
  • 600 g vita bönor (eller ca 4 dl kokta)
  • 10 st hamburgerbröd
  • 1 ask groddar
Coleslaw
  • 6 dl vitkål
  • 4 dl Hjordnära Gräddfil
  • 2 dl Hjordnära Crème Fraiche
  • 1 dl rapsolja
  • ½–1 citron, saft
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk senapskorn, stötta
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
Hamburgerdressing
  • 150 g bostongurka
  • 300 g Lindahls Turkisk Yoghurt
  • 200 g gul lök, finhackad
  • 1,5 dl ketchup
  • salt och peppar
Så här gör du

Blomkålsburgare
Skär blomkålen i små buketter. Mixa blomkål, solrosfrö, salladslök, vitlök, ingefära, soja och majsstärkelse i en matberedare. Häll över i en bunke. Tillsätt kvarg. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten. Mixa bönor till en slät puré i matberedare och blanda med blomkålsmixen. Forma till biffar och stek dem gyllenbruna i lite smör.

Coleslaw
Blanda allt utom kålen. Ställ blandningen kallt en timma. Strimla kålen fint och vänd ner i dressingen.

Hamburgerdressing
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.