Ingredienser
Blomkålsburgare
- 1 kg blomkål
- 2 dl solrosfrö
- 150 g salladslök, grovt hackad
- 5 g vitlök
- 3 tsk färsk ingefära, riven
- 4 tsk ljus soja
- 1,2 dl majsstärkelse
- 250 g Lindahls Kvarg 9,2%
- Hjordnära Smör
- 600 g vita bönor (eller ca 4 dl kokta)
- 10 st hamburgerbröd
- 1 ask groddar
Coleslaw
- 6 dl vitkål
- 4 dl Hjordnära Gräddfil
- 2 dl Hjordnära Crème Fraiche
- 1 dl rapsolja
- ½–1 citron, saft
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
- 1 tsk senapskorn, stötta
- 1 krm svartpeppar, grovmalen
Hamburgerdressing
- 150 g bostongurka
- 300 g Lindahls Turkisk Yoghurt
- 200 g gul lök, finhackad
- 1,5 dl ketchup
- salt och peppar
Så här gör du
Blomkålsburgare
Skär blomkålen i små buketter. Mixa blomkål, solrosfrö, salladslök, vitlök, ingefära, soja och majsstärkelse i en matberedare. Häll över i en bunke. Tillsätt kvarg. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten. Mixa bönor till en slät puré i matberedare och blanda med blomkålsmixen. Forma till biffar och stek dem gyllenbruna i lite smör.
Coleslaw
Blanda allt utom kålen. Ställ blandningen kallt en timma. Strimla kålen fint och vänd ner i dressingen.
Hamburgerdressing
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.