Blomkålsgratäng med zucchinibiffar

25 portioner

Ingredienser

Blomkålsgratäng
  • 2 dl persilja, hackad
  • 2 dl gräslök, torkad
  • 4 kg stora blomkålsbuketter, blancherade
  • 500 g Hjordnära Crème Fraiche
  • 500 g Ljuva Ostcrème Original
  • salt och svartpeppar
  • 200 g Allerum Präst, riven
Zucchinibiffar
  • 8 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 6 st zucchini, grovt riven med skal (krama ur innan inblandningen)
  • 5 dl Ljuva Ostcrème Original
  • 3 dl Lindahls Kvarg 9,2%
  • 3 dl Président Färskost Tartimalin
  • 400 g vita bönor, kokta och avrunna
  • salt och peppar
  • smör/olja att steka i
Tomat- och dillsallad
  • 500 g tomater, klyftade
  • 30 g dill, grovt skuren
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl olivolja
  • Flingsalt och svartpeppar

Gör så här

Blomkålsgratäng
Lägg örterna ovanpå blomkålen och blanda med crème fraiche, ostcrème, salt och peppar i ett bleck. Avsluta med riven ost och baka av i ugn på 180°C kombi 10% ånga ca 15–20 min eller tills att osten har fått lite färg och blomkålen mjuknat, men fortfarande har en hel del textur kvar.

Zucchinibiffar
Blanda ut ägg och vetemjöl i en matberedare så att det inte blir några klumpar kvar i smeten. Blanda ner resten av ingredienserna till en grov smet. Forma till biffar och stek. Det kan vara nödvändig att justera mjölmängden om biffarna blir rinniga.

Tomat- och dillsallad
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.