Blomkålssoppa med salladslökscrème

10 portioner

Ingredienser

  • 1 dl solrosfrö
  • salt
  • 400 g potatis, tärnad
  • 400 g blomkål, grovt hackad
  • 150 g purjolök, grova bitar
  • rapsolja att bryna i
  • 2 l färdigblandad grönsaksbuljong
  • 300 g Président Tartimalin Färskost
  • 1 dl persilja, hackad
  • salt och vitpeppar
  • chili flakes
Salladslökscrème
  • 300 g Président Tartimalin Färskost
  • 150 g + 50 g salladslök, delad i bitar
  • 1 tsk vitlökspasta

Gör så här

Rosta solrosfrön i en torr, het stekpanna med en nypa salt. Bryn potatis, blomkål och purjolök i rapsolja i en stor gryta. Tillsätt grönsaksbuljong och låt koka i 10 min. Tillsätt färskost och låt koka i ytterligare 2 min. Tillsätt persilja. Mixa soppan slät och smaka av med salt och vitpeppar.

Salladslökscrème
Mixa allt i matberedare till en slät crème.

Servera soppan med en klick crème, rostade solrosfrön, salladslök och chili flakes.