Broccolibiffar med grönkålstzatziki och couscoussallad

10 portioner | 1 tim
Ingredienser
Broccolibiffar
  • 1 kg broccoli
  • 500 g kikärtor, sköljda
  • 200 g salladslök
  • 40 g bladspenat
  • 6 ägg
  • 5 msk majsstärkelse
  • 1 msk vitlökspuré
  • 150 g gul lök, hackad
  • smör
  • salt och peppar
  • oregano
  • 150 g Lindahls Cottage Cheese
Couscoussallad
  • 1 l couscous
  • smör
  • 1 l vatten
  • 3 msk grönsaksbuljong
  • 250 g gul lök, hackad
  • 2 dl solrosfrön
  • 120 g soltorkade tomater, grovt hackade
  • 180 g röd paprika, hackad
Tzatziki
  • 150 g grönkål, rensad och strimlad
  • 1 gurka
  • 5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • salt och peppar
Så här gör du

Broccolibiffar
Skär broccolin i mindre bitar. Koka broccolin mjuk i saltat vatten i cirka 10–15 min. Mixa broccoli och kikärtor i en matberedare. Strimla salladslök och finhacka bladspenat och blanda ner vitlökspuré och den gula löken. Rör ihop allt med ägg, majsstärkelse och kryddor. Stek biffarna gyllene i smör.

Couscoussallad
Koka upp couscousen med vatten och buljong. Låt det knappt småputtra under lock i cirka 15 minuter. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek lök och solrosfrön med salt. Blanda soltorkade tomater, paprika, frön och lök med couscousen.

Tzatziki
Riv gurkan och blanda ihop med grönkål, yoghurt, vinäger och vitlök. Smaka av med salt och peppar.