Bröd & Spreads

8–10 portioner

Ingredienser

Matbröd
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl Skånemejerier Filmjölk 3%
Salladsost
  • 1 dl torkade vita bönor
  • 75 g Santorina Salladsost
  • ½ dl riven ost
  • 2 msk Skånemejerier Crème Fraiche
  • salt och peppar
Avokado
  • ½ dl torkade vita bönor
  • 1 dl Lindahls Cottage Cheese
  • 1 st avokado
  • salt och peppar

Gör så här

Matbröd
Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filmjölk. Arbeta ihop till en smidig deg. Lägg på en plåt och platta ut till en rund kaka. Skär ett kryss i degen. Grädda i ugn på 225°C i ca 15 min.

Salladsost
Lägg de vita bönorna i blöt över natten och koka enligt anvisningar. Låt svalna. Mixa dem sedan med salladsost, ost och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Avokado
Lägg de vita bönorna i blöt över natten och koka enligt anvisningar. Låt svalna. Mixa dem sedan med cottage cheese och avokado. Smaka av med salt och peppar.