Brownie med mjölkchokladmousse och hallon

25 stycken
Ingredienser
  • 200 g mörk choklad
  • 150 g Skånemejerier Smör
  • 3 st ägg
  • 145 g vetemjöl
  • 240 g strösocker
  • 130 g nötter (valfritt)
Mjölkchokladmousse:
  • 500 g Skånemejerier Vispgrädde 40%
  • 200 g hackad mjölkchoklad
  • 1 krm salt
Så här gör du

Smält choklad och smör i vattenbad. Vispa ihop socker och ägg. Häll chokladblandningen i socker och äggblandningen. Vänd ner mjölet och nötterna. Slå smeten i en smörad långpanna. Baka brownien på 170° i ca 10 minuter tills den har format en yta men är fortfarande mjuk i mitten. Låt sedan kakan kallna.

Mjölkchokladmousse:
Koka upp hälften av grädden, häll över den hackade chokladen, rör om tills allt är smält, slå sedan i den kalla grädden. Låt moussen stå i kyl i minst 2 timmar till den är helt kall och har satt sig. Vispa upp moussen och spritsa den på brownien, garnera med färska hallon.