Canneloni med kyckling, mozzarella och spenat

4 portioner
Ingredienser
Tomatsås
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 800 g körsbärstomater på burk
  • 3 msk balsamico
  • 2 msk oregano
  • 1 msk honung
  • salt
  • peppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g kycklingfilé
  • 200 g spenat
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 300 g Galbani Mozzarella Riven
  • salt
  • peppar
  • 8 färska lasagneplattor
Så här gör du

Sätt ugnen på 200°. Börja med tomatsåsen. Hacka lök och fräs tillsammans med vitlök. Häll i tomater och balsamico och låt puttra. Häll i oregano, honung och krydda med salt och peppar.

Hacka lök fint och fräs i olivolja och pressa i vitlök. Skär kyckling i fina bitar och fräs med. Lägg i spenat. Häll i grädde och låt puttra samman. Krydda med salt och peppar. Rör sist i mozzarellan. Fyll lasagneplattorna med fyllningen och rulla ihop. Lägg i ugnsfastform. Häll på tomatsås och strö över mozzarella. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.