Canneloni med Ricotta, lax- och kräftfärs med basilika- och solrospisto

6 portioner

Ingredienser

  • 400 g Ricotta
  • 400 g varmrökt benfri lax
  • 150 g kräftstjärtar (spara några till garnering)
  • 2 st ägg
  • 1 st vitlök, hackad
  • 100 g vårlök, skivad
  • vitpeppar, ev lite chili
  • 12 st canneloni
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl Parmigiano Reggiano
  • salt och peppar
  • färsk basilika, till garnering
Pisto (pesto utan nötter)
  • 200 g spenat
  • 10 g färsk basilika
  • 200 g schalottenlök, strimlad
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 5 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda Ricotta, lax, kräftstjärtar, ägg, vitlök, vårlök och vitpeppar till en slät fiskfärs. Fyll cannelonin med färsblandningen med hjälp av en spritspåse eller sked. Lägg upp i en eldfast smord form/bläck. Häll på matlagningsgrädde och hyvla över Parmigiano Reggiano. Baka i ugn på 175 grader i ca 25 min.

Pisto
Mixa alla ingredienserna och krydda med salt och peppar. Servera två rullar cannelloni per person, toppa med Piston, några kräftstjärtar och basilikablad. Avsluta med några drag med pepparkvarnen.