Carpaccio av oxfilé med Parmigiano Reggiano

6 portioner

Ingredienser

  • 250 g oxfilé
  • salt och peppar
Pesto
  • 50 g basilika
  • ½ kryddnejlika, mald
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 4 msk balsamvinäger
  • 30 g pinjenötter
  • 10 g valnötter
  • 10 cl olivolja
  • salt och peppar
Sallad
  • maché
  • ruccola
  • rosé
  • bladsallad
  • basilika
  • salvia

Gör så här

Riv och blanda salladsbladen fluffigt. Salta och peppra oxfilén. Linda in i plastfolie, forma till en korv och lägg i frysen. Ta ut köttet när det är genomfruset. Låt köttet halvtina och skär sedan i mycket tunna skivor. Lägg upp tre–fyra skivor per tallrik. Medan köttskivorna tinar, kör samman pestoingredienserna i en mixer. Ringla en rågad sked pesto över köttskivorna. Toppa med en bukett av den blandade salladen och avsluta med att bryta över lite Parmigiano Reggiano.