Cheddarbullar

10 portioner
Ingredienser
  • 150 g finhackad lök
  • 50 g Skånemejerier Smör
  • 1 tsk finmald kryddpeppar
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk mald pomeransskal
  • 250 g pressad kall kokt potatis
  • 150 g panko ströbröd
  • 500 g Cheddar, riven
  • 180 g ägg
  • 15 ml koncentrerad flytande grönsaksfond
  • 100 ml olja till stekning
  • salt och peppar
Så här gör du

Stek lök och kryddor på försiktig värme i smöret i 5 minuter och låt det sedan kallna. Lägg löken, panko, cheddar, ägg, pressad potatis och fond i en blandare och blanda i några minuter tills det blir en fin färs. Smaka av med salt och peppar. Forma till fina bullar och stek dem några minuter i olja tills de är genomvarma och fått fin färg.