Botten
Kör ihop alla ingredienser i en hushållsassistent. Tryck ut degen i botten och upp längst kanterna i en form med löstagbar botten. Frys tills fyllningen är klar.
Lakritskräm
Hacka lakritskonfekten grovt och lägg i en liten kastrull tillsammans med 1/3 av vattnet. Koka upp och låt sedan sjuda i ca 5 min under omrörning. Fyll på med vatten och upprepa proceduren 2 ggr tills allt vattnet kokt in och konfekten är helt smält. Tillsätt socker och citronsaft och sjud ytterligare 5 min under omrörning. Mixa smeten med handmixer. Låt svalna lite och kyl sedan helt i kylskåp.
Rör ihop färskost och yoghurt. Blanda socker, maizena, vanilj och citronzest och rör ner. Blanda ägg och grädde och häll ner lite i taget. Rör försiktigt och vispa inte in luft. Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn och rör ner lite av ostsmeten i chokladen. Vänd sedan ihop all choklad med ostsmeten. Häll ostsmeten i pajskalet.
Fyll lakritskrämen i en spritspåse och klipp ett litet hål. Tryck ner spritspåsens spets i ostmassan och spruta ner 2/3 av lakritskrämen i cirkelmönster under ytan. Spritsa ut resten av lakritskrämen i cirklar ovanpå ytan och dra sedan ut mönstret lite med en knivspets för att skapa en fin marmorering.
Grädda mitt i ugnen vid 160°C i ca 65–75 min. Kakan ska dallra i mitten och vara fast i kanten, den stannar sedan helt när den kyls ner. Kyl ner i kylskåp.