Botten
Kör ihop alla ingredienser i en hushållsassistent. Tryck ut degen i botten i en form med löstagbar botten. Ställ i frysen tills fyllningen är klar.
Ostmassa
Rör ihop färskost och yoghurt. Blanda socker, maizena, vanilj och citronzest och rör ner. Blanda ägg och grädde och häll ner lite i taget. Rör försiktigt och vispa inte in luft. Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugnen och rör ner lite av ostsmeten i chokladen. Vänd sedan ihop all chokladen med ostsmeten över två omgångar. Häll ostsmeten i pajskalet. Grädda mitt i ugnen vid 160°C i ca 65–75 min med över och undervärme (baktiden kan variera mycket från ugn till ugn, så kontrollera kakan efter 60 min. Kakan ska dallra i mitten och vara fast i kanten, den stannar sedan helt när den kylts ner.) Kyl ner i kylskåp.
Lavendelgelé med äpple
Blötlägg gelatin i kallt vatten. Koka upp juice och lavendel och låt dra ca 10 min. Sila bort blommorna och blanda ner lite hushållsfärg om så önskas.
Väg upp:
60 äpplejuice
25 g socker
15 g glykos
Koka upp och sjud tills sockret är upplöst.
Skala och tärna äpplet fint och vänd ihop med citronsaften. Lägg ner äpplena i den varma äppeljuicen och sjud en liten stund. Krama ur gelatinbladen och smält i juicen. Kyl ner lite och häll sedan över den kalla cheesekakan. Låt stelna i kylskåp.