Cheesecake med passionsfruktkräm

10 portioner
Ingredienser
Botten
  • 15 st digestivekex
  • 75 g Skånemejerier Smör, smält
Fyllning
  • 5 st gelatinblad
  • 2 st ägg
  • 400 g Président Tartimalin Färskost
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st citron, zest och saft
Topping
  • 1 st gelatinblad
  • 4 msk vatten
  • 2 msk socker
  • 1 dl passionsfrukt
Så här gör du

Botten
Mixa kexen till smulor. Rör samman med smör och tryck ut i en form.

Fyllning
Lägg gelatin i kallt vatten i cirka 5 minuter. Separera ägg i två olika skålar. Blanda gulor med färskost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronzest, rör tills slät. Vispa äggvitor till ett hårt skum, och vänd ner i smeten. Pressa ur citronsaft i en kastrull, och värm upp. Ta kastrullen från värmen. Krama ur vattnet från gelatinet och rör ner i saften. Rör väl. Låt svalna något innan du försiktigt häller ner citronen i smeten. Rör så att det blandar sig väl. Häll blandningen över botten och låt kakan stå kallt i ett par timmar.

Topping
Lägg gelatin i kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm upp vatten och socker. Krama ur gelatinet och låt det smälta ihop med sockerlösningen. Skrapa ur passionsfrukterna och rör ner i sockerlösningen. Låt toppingen svalna innan du försiktigt häller den på kakan. Kyl över natten för att kakan skall stelna ordentligt.