Cheesecake på chèvre

12 stycken
Ingredienser
  • 280 g Président Tartimalin Färskost
  • 100 g Président Chèvre
  • 100 g socker
  • 2 msk citronjuice
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st gelatinblad
  • 150 g Skånemejerier Vispgrädde 40%
Så här gör du

Värm hälften av färskosten och all chèvren tills det har blivit en homogen smet, tillsätt sedan socker och vaniljsocker. Du kan använda termomixer, mikrovågs-ugn eller vattenbad när du gör ostsmeten. Lägg gelatinblad i blöt, när de är mjuka, smält ner med citronjuicen. Häll sedan gelatinet i den varma ostsmeten, tillsätt sedan resten av färskosten. Vispa vispgrädden och vänd ner i ostsmeten. Häll antigen i långpanna eller i silikonform och frys i minst 4 timmar. Servera med bär.