Chèvresallad

10 portioner
Ingredienser
  • 8 st små hjärtsalladshuvud
  • 4 st päron
  • 200 g valnötter
  • 300 g Président Chèvre
  • 10 skivor bröd, stora
  • 300 g Ljuva Ostcrème Original
Vinägrett
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk Dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar från kvarn
Kanderade valnötter
  • 50 g strösocker
  • 2 msk vatten
  • 200 g valnötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa havssalt
Så här gör du

Mixa alla ingredienser till dressingen med en stavmixer till en lagom tjock vinägrett. Hyvla päronen tunt och lägg dem i isvatten, separera salladsbladen och dressa dem. Rosta valnötterna lätt i ugn eller i stekpanna, låt svalna. Riv Chèvren i bitar och servera allt i en stor salladskål med de isade päronen på toppen.

Bre ett mellantjockt lager med Ljuva ostkräm mellan två skivor bröd, stek brödet i en stekpanna tills gyllenbrunt. Dela på mitten och servera tillsammans med salladen.

Kanderade valnötter
Koka upp vatten och socker tills det börjar bli gyllenbrunt, strö i nötterna och rör om tills de är täckta av karamellen, tillsätt olivoljan så att de separerar sig ifrån varandra. Häll ut de karamelliserade valnötterna på ett bakplåtspapper och låt de svalna, och strö på havssaltet.

Tips!
Egentligen är den klassiska kombon med päron, Chévre och valnötter smått oslagbar, men när du vill sätta pricken över i:et och låta kunderna lyxa till det lite extra testa att kandera valnötterna! Lite merarbete och piff som kan ge extra klirr i kassan.