Chokladkräm med inkokta björnbär

Ingredienser
Kräm
  • 250 g Choklad, 70%
  • 4 st Äggulor
  • 90 g Socker
  • 150 g Grädde
  • 1 st Gelatin (blötlagd ca 10 min i kallt vatten)
  • 150 g Yoghurt (naturell)
Maräng
  • 100 g Florsocker
  • 60 g Äggvita
  • 40 g Mandelmjöl
  • 40 g Vetemjöl
  • 1 krm Bakpulver
  • 1 tsk Salt
  • 100 g Brynt smör
  • 1 msk Honung
  • 250 g Björnbär (funkar jättebra med frysta)
  • 100 g Socker
  • 2 msk Vatten
  • 3 msk Balsamvinäger
  • 1 st Vaniljstång
Så här gör du

Vispa socker och äggula fluffigt. Koka upp grädden och slå över socker- och äggblandningen. Värm till 82˚ och lägg i gelatinet. Häll den varma smeten på chokladen och vispa till en jämn kräm. Sila och vänd sen ner yoghurten. Låt stå i kyl och svalna.

Vispa florsocker och äggvita till en fluffig maräng. Blanda alla torra ingredienser. Vänd ner de torra ingredienser i marängen. Blanda det brynta smöret med honungen och häll ner i smeten. Baka av i ugnen på 200˚ i 10 min. Använd små formar (ca 5 x 2 cm).

Koka socker och vatten tills det blir gyllenbrunt. Häll i balsamvinägern och vaniljstången (som är delad på mitten). När sockret har löst sig, lägg ner björnbären och koka i 5 min. Sila, lägg björnbären åt sidan, och reducera ner vätskan till hälften. Lägg ner björnbären igen och låt svalna i lagen.

Dela marängkakorna och spritsa chokladkräm på varje halva. Toppa med de inkokta björnbären.