Chokladmuffins med färskosttäcke

15 stycken
Ingredienser
Topping
  • 200 g Président Tartimalin Färskost
  • 80 g socker
  • 50 g ägg
  • 1,5 g vaniljpulver
Muffins
  • 60 g mandelmassa
  • 150 g socker
  • 150 g Hjordnära Smör, mjukt
  • 150 g ägg
  • 150 g Président Tartimalin Färskost
  • 140 g mjöl
  • 9 g bakpulver
  • 40 g kakao
  • 2 g vaniljpulver
  • 2,5 g havssalt
Så här gör du

Topping
Vispa allt till en luftig massa.

Muffins
Kör ihop mandelmassa och socker till en homogen massa. Kör i smöret, sedan färskost och ägg, ett i taget. Sikta mjöl, kakao, bakpulver och blanda i saltflingor som krossats lite i en mortel först. Rör ner mjölblandningen i smeten med så få tag som möjligt. Fyll 15 muffinsformar med 55 g deg och 23 g topping. Grädda ca 28–38 min på 180°C varmluft, en sticka skall komma upp utan kladd när muffinsen är klara. Låt svalna på galler.