Cocktail fritters

10 portioner som tilltugg
Ingredienser
  • 15 ml rapsolja
  • 0,5 dl hackad lök
  • 15 ml hackad vitlök
  • 1–2 msk hackad chili
  • 100 g pressad kall kokt potatis
  • 50 g spenatblad
  • 2 dl panko
  • 250 g Pannoumi, Ostfärs
  • 2 st ägg
  • 1 dl solrosfrön eller pumpakärnor, grovhackade
  • olja till stekning/fritering
Till dressing
  • 3 dl Skånemejerier Crème Fraiche
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 dl Gochujang chilipasta
  • 30 ml pressad lime
  • hot sauce, t ex Tabasco, efter smak
  • Hackade örter, t ex koriander, persilja eller basilika
Så här gör du

Börja med dressingen. Vispa crème fraiche tills den tjocknat och blivit fluffig. Häll sweet chilisås, lime, Gochujang och hotsauce i en mixer och mixa det helt slätt. Vispa samman crème fraiche och den mixade chilin och smaka av med salt och svartpeppar.

Lägg alla ingredienserna till frittersen i en mixer. Mixa i någon minut tills det blir en fin färs som går att forma. Smaka av med salt och peppar. Forma fina bullar och fritera dem några minuter i olja tills de är genomvarma och fått fin färg.

Tips! Frittersen är lätta att smaksätta på olika sätt, med till exempel vitlök, chili, ingefära, soltorkade tomater, oliver eller Gochujang.