Dinkelrisotto med primörer och gremolata

10 portioner
Ingredienser
Risotto
  • 1 l hela dinkelkorn
  • 2–3 l grönsaksbuljong
  • 2 buntar grön sparris, skuren i bitar
  • 4 morötter, skalade och skurna i slantar
  • 2 färska lökar, i skivor
  • 100 g sockerärtor, strimlade
  • 250 g Ljuva ostcrème original
  • smör till stekning
  • 3 dl riven ost, Allerum Präst
Gremolata
  • 1 dl persilja, finhackad
  • finrivet skal av 1 tvättad citron
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt och nymalen peppar
Så här gör du

Risotto
Skölj dinkeln och häll den i en kastrull. Häll på grönsaksbuljongen så att det täcker och låt koka i 30 min. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull tillsätt dinkelkornen och häll på ytterligare några dl buljong. Låt puttra i cirka 10 min tills grönsakerna är lite mjuka och dinkeln är klar. Tillsätt ostcrèmen och rör till en krämig dinkelrisotto. Smaka av med salt och peppar.

Gremolata
Blanda ihop alla ingredienser. Servera risotton med gremolata och riven ost.

Näringsvärde per 100 g: Energi: kJ 526/kcal 125. Protein: 5,5 g. Kolhydrat: 13,7 g. Fett: 4,5 g.