Dressing

Ett tillbehör som oftast inte får någon uppmärksamhet. Med en bra bas och smaksättningar blir dressingen något man kan lyfta fram i menyn. Här är tre förslag som visar möjligheterna. Sätt dina egna namn på dressingarna och lägg till det lokala.

10 portioner

Ingredienser

Basrecept Dressing
  • 7 dl Skånemejerier A-fil
  • ½ dl majonnäs
  • 3 msk citron
  • salt
  • peppar
Dijondressing
  • 1 bas för dressing (se ovan)
  • 2 ½ dl Allerum Präst, 12 mån, riven
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ msk kapris
  • 5 st sardellfiléer
  • 1 st vitlöksklyfta
Smakrik dressing
  • 1 bas för dressing (se ovan)
  • 4 msk ketchup
  • 2 msk bostongurka
  • 1 st rödlök
  • 3 msk koriander
  • 2 msk kaffe
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk chili
Örtdressing
  • 1 bas för dressing (se ovan)
  • 30 g ruccola
  • 3 msk örter, hackade
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk citronsaft

Gör så här

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en jämn dressing.