Färskostglass med kokosgranola

10 portioner
Ingredienser
Glass:
  • 300 g hallon, ekologiska
  • 397 g kondenserad mjölk
  • 1 msk vaniljpulver
  • 300 g Président Tartimalin Färskost
  • 2 msk pressad citron
  • 4 dl Hjordnära Vispgrädde 40%
  • 1 msk vaniljpulver
Kokosgranola:
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk kokosolja
  • 1 dl kokosmjölk
Så här gör du

Lägg alla ingredienser till granolan i en bunke och blanda väl. Låt svälla i 10 minuter. Lägg över på bleck med bakplåtspapper och baka i ugn, 160° i ca 20 minuter tills den fått fin färg. Vispa grädden lätt. Lägg resterande ingredienser till glassen i en mixer och mixa till en slät smet. Vänd i grädden och vänd till sist i granolan. Slå smeten i brödformar eller portionsformar och låt det frysa minst 4 timmar. Rör gärna i smeten några gånger under tiden den fryser så granolan blir jämt fördelad.