Festligt med dippa!

Krispiga grönsaker dippade i friska blandningar av yoghurt eller crème fraiche är både festligt och nyttigt. Välj grönsaker efter tillgång och säsong och gör gärna flera olika olika dippor så att alla kan hitta en favorit. Servera något gott att dricka till och ha en riktigt trevlig stund tillsammans!

8 portioner | 15 min
Ingredienser
GRÖN DIPPA
  • 2 dl Lindahls turkisk yoghurt
  • ½ rivet äpple
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar
ÄDELOSTDIPPA
  • 100 gram Skånemejerier ädelost
  • 2 dl Hjordnära crème fraiche
  • ½ dl hackade valnötter
  • 1 krm svartpeppar
PEPPRIG DIPPA
  • 3 dl Hjordnära crème fraiche
  • 2 tsk salladskrydda
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 ½ krm salt
  • 1 tsk honung
GREKISK DIPPA
  • 100 g Hjordnära crème fraiche
  • 150 g Santorina salladsost
  • 2 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ dl färsk grovhackad basilika
ORIENTDIPPA
  • ½ dl Hjordnära crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sambal olek
  • 2 msk soja
  • saften av en lime