Fisklåda med spetskål

25 portioner

Ingredienser

  • 1500 g lax, tärningar
  • 1500 g torsk, tärningar
  • 2 kg potatis, stora tärningar, blancherad
  • 300 g salladslök, strimlad
  • 300 g morot, strimlad
  • 3 msk gula senapsfrön
  • 200 g sojabönor
  • 300 g spetskål, strimlad
  • 300 g kålrot, tärningar
  • 2 dl dill, skuren
  • 1 dl rapsolja
  • salt och vitpeppar
Sås
  • 300 g Président Färskost Tartimalin
  • 300 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • 2 dl flytande grönsaksbuljong
Grönkålspesto
  • 400 g grönkål, repad
  • 3 dl solroskärnor
  • 2 msk vitlök, pressad
  • 4 dl rapsolja
  • 4 dl Président Färskost Tartimalin

Gör så här

Fisklåda
Blanda alla ingredienser och krydda med salt och vitpeppar.

Sås
Blanda alla ingredienser och lägg såsen i botten på ett bleck. Lägg fiskblandningen över, men blanda inte. Baka av i ugn på 150°C kombi 60% ånga i ca 15 min.

Grönkålspesto
Mixa grönkål, solroskärnor och vitlök. Tillsätt rapsolja försiktigt. Blanda i färskost.