Ingredienser
- 200 g lök, finhackad
- 200 g morötter, tärnade
- olivolja att bryna i
- 3 msk tomatpuré
- 3 dl fiskbuljong
- 3 dl Skånemejerier Vispgrädde 40%
- 450 g Président Tartimalin Färskost
- 400 g lax eller torsk, tärnad
- salt
- cayennepeppar
- 20 g dill
Färskostaioli
- 200 g Président Tartimalin Färskost
- 2 msk vitlök, pressad
- 1 krm flingsalt
- ½ dl dill
- 2 st äggulor
Så här gör du
Fräs lök och morot mjuk i olivolja. Tillsätt tomatpuré och rör om. Tillsätt buljong, vispgrädde, färskost och låt sjuda i ca 10 min. Vänd ner fisken och låt sjuda tills fisken är klar (cirka 5 min). Smaka av med salt och cayennepeppar. Toppa med aioli och dill.
Färskostaioli
Mixa i matberedare tills aiolin är slät.