Flatbread med medelhavssmaker

10 portioner
Ingredienser
Flatbreaddeg
  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • ½ dl olivolja
  • 3 msk salt
  • 1 tsk socker
  • ca 14 dl vetemjöl
  • 4 dl Bistro Färskost
  • ½ dl timjan
  • 3 citron, zest
  • 3 st vitlöksklyftor, pressad
  • salt och peppar
  • ruccola
  • squash, tunt skivade
  • soltorkade tomater
  • rostade pinjenötter
Så här gör du

Smula jäst och rör ut vatten. Rör i olja, salt och socker. Blanda i mjöl tills du har en smidig deg. Låt jäsa i ca 20 minuter. Dela degen i 10 bitar och kavla ut den tunt.

Rör samman färskost med timjan, zest från citron och vitlök. Krydda med salt och peppar. Bre ut färskosten på degen och baka den i ca 5 minuter på 250 grader. Toppa med ruccola, squash, soltorkade tomater och rostade pinjenötter.