Flatbread med skinka och örter

10 portioner

Ingredienser

Flatbreaddeg
  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • ½ dl olivolja
  • 3 msk salt
  • 1 tsk socker
  • ca 14 dl vetemjöl
  • 4 dl Bistro Färskost
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • ½ dl basilika, hackad
  • salt och peppar
  • ruccola
  • rödlök, skivad
  • polkabetor, tunt skivade
  • lufttorkad skinka

Gör så här

Smula jäst och rör ut vatten. Rör i olja, salt och socker. Blanda i mjöl tills du har en smidig deg. Låt jäsa i ca 20 minuter. Dela degen i 10 bitar och kavla ut den tunt.

Rör samman färskost med örter och krydda med salt och peppar. Bre ut färskosten på degen. Baka i ca 5 minuter i 250 grader. Toppa med ruccola, rödlök, polkabetor och skinka.