Friterad Pannoumi med coleslaw och chilidip

10 portioner
Ingredienser
  • 1 kg Pannoumi Stek & Grillost, i stavar
  • 300 g tempura frityrmix
  • 400 ml vatten
  • 400 g panko ströbröd
  • olja till fritering
  • 2 kg hela, kokta majskolvar (10 st)
Till dipsås:
  • 400 ml Skånemejerier Crème Fraiche
  • 30 g srirachasås
  • 30 g pressad lime
  • 15 g flytande honung
Coleslaw:
  • 600 g vitkål, finstrimlad
  • 100 g morötter, grovrivna
  • 200 ml Skånemejerier Crème Fraiche
  • 200 ml majonnäs
  • 30 g koncentrerad apelsinjuice
  • 60 g dijonsenap
Så här gör du

Lägg kålen några minuter i iskallt vatten, låt rinna av och torka. Vispa samman ingredienserna till dressingen, blanda i kålen. Smaka av med salt och peppar. Låt vila i kyl en timme. Vispa samman alla ingredienserna till dipsåsen. Smaka av med lime, honung och salt. Vispa samman tempuramixen med iskallt vatten. Dela Pannoumin i 40 bitar. Vänd osten i mixen, skaka lätt så att överflödet rinner av. Vänd sedan i panko, tryck till så att det fastnar. Fritera i het olja, ca 1–1,5 minut. Servera osten nyfriterad tillsammans med coleslaw, majs och dipsås.

Näringsvärde per portion:
Fett 66 g, Protein 37 g, Kolhydrater 99 g.