Frittata med ost och oliver

10 portioner

Ingredienser

  • 1100 g potatis
  • 200 g gul lök
  • 100 g röd paprika
  • 3 msk rapsolja
  • 17 st ägg
  • 300 g Ljuva Ostcrème Stark
  • 100 g vatten
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk svartpeppar
  • 0,5 tsk oregano
  • 200 g pimento oliver
  • 70 g soltorkade tomater
  • 300 g Santorina Salladsost

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatis och lök. Tärna paprika. Stek potatisen gyllenbrun och tillsätt lök och paprika och stek ca 3 min till. Mixa ägg, ostcrème och vatten. Tillsätt salt, peppar och oregano. Lägg potatisblandningen i ett bleck. Häll på äggblandningen och blanda försiktigt. Grovhacka oliver och soltorkade tomater och strö över dem och salladsost. Grädda i 15 min.