Fritters med pumpa och Präst

10 portioner som snacks
Ingredienser
  • 500 g skalad, urkärnad pumpa
  • 1 st ägg
  • 150 g Allerum Präst, riven
  • 4 dl vetemjöl
  • 1–2 tsk mald pommerans
  • 1–3 tsk chilipulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 dl panko ströbröd
  • 20 st Galbani Mozzarella Cocktail
  • Mjöl, ägg och ströbröd till dubbelpanering
  • Olja till fritering
Så här gör du

Dela pumpan i bitar och rosta den i ugn på 150° till den är helt mjuk. Låt svalna. Lägg pumpa, ägg, ost, mjöl, bakpulver, pommerans, chili och ströbröd i en skål och blanda till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar. Låt minimozzarellan rinna av och torka ytan torr. Klä in mozzarellan med pumpasmeten och dubbelpanera. Låt bollarna vila minst 30 minuter i kylen innan fritering.

När det är dags att servera så fritera dem i het olja någon minut till de fått fin färg. Servera dem tillsammans med t ex crème fraiche smaksatt med citron.