Frozen yoghurt med clementin vinteräpple

25 portioner

Ingredienser

  • 4 msk färsk riven ingefära
  • 1/2 dl honung
  • florsocker
  • 1 msk clementinzest
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 5 dl Lindahls Turkisk Yoghurt Ekologisk 10 %
  • 1 dl Lindahls Kvarg 9,2 %
Fruktblandning
  • 1 msk Rent Smör
  • 400 g tärnade urkärnade gröna och röda äpplen
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk rörsocker
  • 3 msk clementinzest
  • mynta
  • clementinfiléer

Gör så här

Mixa ingefära, honung, florsocker, clementinzest, vaniljpulver, hälften av yoghurten samt kvargen i en matberedare till en slät smet. Tillsätt resterande yoghurt och fortsätt mixa ytterligare i 30 sekunder. Häll yoghurtsmeten i skålarna. Ställ in i frysen minst 3 timmar.

Fruktblandning
Rosta äpplena i smöret tillsammans med ingefära, socker och hälften av clementinzesten. Fyll på yoghurtskålarna med fruktblandningen och strö över resterande zest. Toppa med strimlad mynta. Dekorera med celmentinfiléer.