Fyllda falukorvsskivor med oststomp

30 portioner

Ingredienser

Falukorvslåda:
  • 6 kg falukorv, i 2 cm tjocka skivor
  • 8 gula lökar, i tunna skivor
  • 2 ½ kg morotsstrimlor
  • 25 saltgurkor, skurna på längden
  • 2 l Ljuva Ostcrème Stark
  • 6 dl sweet chilisås
  • 1 l buljong
  • salt och peppar
Oststomp:
  • 6 kg potatis, skalad
  • 1 l Ljuva Ostcrème Stark
  • 1 l persilja, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

Korvlåda: Lägg en snitt i varje falukorvsskiva och bryn falukorven så de får lite färg på båda sidor. Varva 1 skiva lök och 1 skiva saltgurka i varje ”falukorvsficka”. Fördela morotsstrimlor i botten på bleck och lägg sedan falukorvsskivor på tvärkant. Blanda ihop ostcrème med sweet chilisås och buljong. Slå på såsen över korven och grädda i 200° ugn i 25–35 minuter eller tills allt fått fin färg. Ta ut och servera med oststomp.

Oststomp: Koka potatisen i saltat vatten, slå av vatten när potatisen är klar. ”Stompa” i ostcrème med persilja och smaka av med salt och peppar.