Tomatsås
Stek lök och vitlök i varm olja tills den är blank. Tillsätt paprikapulver och palsternackor och låt fräsa. Tillsätt linser, krossade tomater, vatten (ca 1 l), morötter, buljongtärningar, tomatpuré och Sambal Oelek. Låt koka under lock ca 20 min på svag värme. Rör runt då och då. Smaka av med salt och peppar och valfria örtkryddor som basilika/persilja/oregano.
Solrosgrädde
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna eller i ugn, mixa med grädde och mjölk tills den blir helt slät. Blanda ner kvargen och rör ut.
Montering
Smöra en långpanna och lägg ett lager tomatsås i botten. Varva med lasagneplattor, tomatsås och solrosgrädde. Avsluta med ett lager solrosgrädde och strö över ost. Baka av i ugn på 185°C kombi 25% ånga i ca 20 min.