Granolabar med grädde

8-10 portioner

Ingredienser

  • 1 dl fiberhavregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl riven kokos
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl hasselnötter, grovhackade
  • ½ dl linfrön
  • 2 msk rapsolja
  • ½ dl hackad torkad frukt
  • 4 äggvitor
  • Hjordnära Smör
Till servering
  • Hjordnära Vispgrädde
  • bär

Gör så här

Sätt ugnen på 170°C. Blanda alla torra ingredienser plus olja och bre ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ca 12 min, rör om då och då. De ska bli lätt rostade. Låt svalna. Dra ner ugnstemperaturen till 125°C. Blanda i torkad frukt och äggvitor. Bre ut i en välsmord brödform. Baka av i ca 10 min. Låt svalna och skär i bitar. Servera med vispad grädde och bär.